perjantai 19. lokakuuta 2012

Syyslomalla reissattiin hieman ja ompelu jäi vähemmälle. Oli melkein vierotusoireita, kun palattiin pääkaupungin sykkeestä. Odotin, että pääsen oikein laskettelemaan saumurilla. Noh, korkeiden odotusten ja mielikuvien jälkeen paluu maanpinnalle oli aika raju. Saumurin tikki oli mitä sattuu - lenkkiä siellä ja vetoa täällä. Ainoa positiivinen asia oli, että opin vaihtamaan neulat saumuriin. Se ei ollut lainkaan vaikeaa ja sain siitä taas lisää ompelukonevarmuutta. Sen jälkeen ompelin ensimmäistä kertaa elämässäni joustofroteeta. sekin meni ihan hyvin (hirveiden tikkisäätöjen jälkeen). Koska olin saanut roppakaupalla itsevarmuutta, päätin ottaa härkää sarvista ja ommella ensimmäistä kertaa elämässäni kaksoisneulalla. Onneksi kankaana oli joustis, muuten purkaisin saumaa vieläkin. Tälläinen tuli paidasta.

Kaavana tuttu Papana koossa 74 ja alaosassa kaksoisneulalla tehty taite. Kangas on Royaltuotteen autokorjaamo. Kuvio menee miten sattuu. Täytyy kiinnittää tuohon kuvion kohdistukseen enemmän huomiota.



Seuraavaksi päätin tehdä asuun sopivat housut ruskeasta velourista. Kaavaksi valitsin Little Rabbit-housut (OB1/12). Piirsin kaavoja ja hoidin 3kk vauvaa samaan aikaan, joka ei ole hyvä yhdistelmä. Etulahkeen kaava oli koko 68 (kuten pitikin) ja takalahkeen 74 (ei lainkaan kuten piti). Applikoinniksi päätin valita jakoavaimen. Ensimmäinen applikointi meni päin prinkkalaa alusta loppuun. Päätin tehdä kaiken alusta ja lopputulos miellytti silmää. Kun rupesin kasaamaan housuja huomasin jäljentäneeni kaksi erikokoista kaavaa. Koska olin jo aivan järjettömän ärtynyt vastoinkäymisistä, en miettinyt mitä tein vaan lyhensin tuon applikoidun lahkeen leikaten. Näin jälkikäteen olisin voinut ommella kahdet housut. Isommat ja pienemmät. Nyt siis melkolailla onnistunut applikointi on liian alhaalla......Nämä ovat housut, jotka tuskin koskaan tulevat käyttöön. Harmittaa, mutta opinpahan taas jotain. Kun sinulla on ongelma, älä ratkaise sitä leikkaamalla vaan istu alas ja hengitä. Tälläinen on päivän setti:

Pahan onnen housut ja hieman parempi paita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti