perjantai 18. tammikuuta 2013

Maailmankaikkeus ei kuunnellut

Maailmankaikeuden kanssa ei voi keskustella. Ei ainakaan blogin välityksellä. Joten älkää tekään aloittako, turhaa hommaa. Käyttäkää sekin aika keskustellen ihmisten tai miesten kanssa, ja jos hyvin käy tulette kuulluiksi.


Jos maailmankaikkeus on uppiniskainen niin niin olen minäkin. Jatkan ompelua vaikka kaikki menee pieleen ja saan purkaa sormet rakoilla. Jotta jos siellä yläkerrassa ollaan lainkaan hereillä, niin täällä ollaan! Kiusallanikin ompelen, ja ehkä hieman myös siksi, etten suostu uskomaan että en opi ompelemaan ongelmitta.


Kehnoa se ompelu on ollutkin. Sen lisäksi, että minun harkintani tulee aina askeleen toteutuksen jäljessä, on Sigu heittäytynyt aivan mahdottomaksi. Koneistosta kuuluva klonksutus ja pauke lienee Sigun vieno tapa kertoa ettei koneisto tai henkinen kantti riitä enää. Melskauksen lisäksi vanharouva on alkanut syömään neuloja. Sirkka on aina ollut äkkiväärä ilkimys, mutta nyt meno on mennyt niin hurjaksi, etteivät meidän persoonat mahdu enää samaan koppiin. Onneksi hätiin saapui TOE-ystäväni hyväntuulinen eläkelläisrouva Pfaff. Ihana, kangasta ja vuosia nähnyt hiljainen työjuhta. Voi kuinka virkistävää on ommella koneella, jossa tikki ei pompi ja neulakin kestää ehjänä vartia pidempään. Tämä ei tule halvaksi. Minuun on iskenyt pahalaatuinen ja nopeasti etenevä OMPELUKONEKUUME!

Tässä taisteltu tunika ihanalle esikoiselle. Tässä työssä ei mikään mennyt ensimmäisellä kerralla nappiin. Jouduin pyytämään kangasta lisää ompelunaisilta (kiitos avusta) ja lopuksi laittamaan pääntielle resorin, koska se oli pienelle neidille liian, noh, antava. Pääntien tein viidesti ja siinä oli kolme kierrosta liikaa minun makuuni. Onneksi lapsi tykkää paidastaan, minussa se herättää lähinnä kylmiä väreitä.



Kaava oma. Kankaana Majapuun Raksu. Ihana kangas <3.

Ja lopuksi meidän perheen pikaruokaa. Tämä maistuu erityisen hyvältä pakkassäässä ulkoilun jälkeen. Noh, sohvalla makoilu ja ulos katselukin riittää.

Lisä

Meksikolainen papukeitto

  •  400g paistijauhelihaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 tlk (400 g) kidneypapuja
  • 1 tlk (420 g) valkoisia papuja
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl Pirkka tomaattipyreetä
  • 8 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • Lisäksi
  • 1 ps (200 g) maissilastuja
  • juustoraastetta
Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Huuhtele ja valuta pavut. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Paista jauheliha kypsäksi ja lisää sipulit. Lisää valkosipulit, chilit, chilijauhe, juustokumina, laakerinlehdet ja tomaattipyree. Kaada joukkoon vesi ja murenna mausteeksi lihaliemikuutio. Sekoita. Anna hautua kannen alla pari minuuttia. Lisää kattilaan pavut ja sekoita huolellisesti. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa juustoraasteen ja nachojen kanssa.

12 kommenttia:

  1. Ihana paitahan siitä mäyriksestä tuli vaikka niin meinasi sinulta usko jo loppua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Usko oli todellakin koetuksella! Minun silmään tässä näkyy vain virheitä, mutta lapsi tykkää <3.

      Poista
  2. Tosi ihana tunika, mitään vikoja ei näy päällepäin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virheet piiloutuvat mukavasti saumoihin, mutta oma näkemys ja valmis työ eivät aivan kohtaa. Mutta valmista tuli ja kangas ei mennyt hukkaan.

      Poista
  3. Hienohan siitä tuli ;) Kannatti tapella!

    VastaaPoista
  4. Voi mä niin tykkään tästä mäyriksestä :) Suunnitelmissa siitä jotain itselle ensin ja jos jotain jää, niin sitten lapsille. Toivottavasti Pfaff vain jatkaa ja jatkaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin tämä kangas ja kuosi on ihana. Haritsen jopa itselle ompelemista vaikka keltainen ei ehkä ole minun värini!

      Poista
  5. Mun on tehnyt jo pidemmän aikaa mieli tota mäyristrikoota ja aina vaan enemmän kun näitä valmiita näkee...

    Kurkkaappa blogiini siellä on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  6. Kiitokset ihanasta blogistasi,mielenkiinnolla käyn aina lukemassa tekstisi,sillä sinulla ei mene kynä suuhun vaan tekstiä ja hyvää sellaista syntyy kuin Runebergiltä :)
    Blogissani onkin sinulle jotakin,käyhän kurkkaamassa :)

    VastaaPoista